Főoldal / Desszertek / Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

Túrós őzgerinc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. búzadara
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. vaj (forma kenéséhez)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy keverőtálban kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Megfelezzük a krémet, és az egyik felébe keverjük a kakaót.

Alaposan kivajazzuk és lisztezzük az őzgerincet. Elkezdjük a forma töltését. Egy szedőkanállal felváltva, először a fehér krémből az őzgerinc közepére teszünk, majd a barnából, és így tovább kb a feléig.
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbát végzünk.

Ha kihűlt, egy tálra borítjuk, porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat!

Túrós őzgerinc Iluska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Iluska receptjei (13 Recept)

Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra. Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére