
Elmentem! Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 3 ek. búzadara
- 4 ek. finomliszt
- 2 db tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 ek. vaj (forma kenéséhez)
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy keverőtálban kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Megfelezzük a krémet, és az egyik felébe keverjük a kakaót.
Alaposan kivajazzuk és lisztezzük az őzgerincet. Elkezdjük a forma töltését. Egy szedőkanállal felváltva, először a fehér krémből az őzgerinc közepére teszünk, majd a barnából, és így tovább kb a feléig.
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbát végzünk.
Ha kihűlt, egy tálra borítjuk, porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat!
Túrós őzgerinc Iluska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)
Iluska receptjei (19 Recept)Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra.
Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....