Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Céklasaláta sajtkosárban

Céklasaláta sajtkosárban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Céklasaláta sajtkosárban

Céklasaláta sajtkosárban

Hozzávalók:

  • 6 db cékla (közepes méretű)
  • 2 db alma
  • 2-3 dl tejföl
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor (v. édesítőszer)

Sajtkosár hozzávalói:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg edami sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A céklát puhára főzni, majd kihűteni és lehámozni a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldarabolni.
Az almát szintén meghámozni, majd akkorára feldarabolni mint a cékla.

Egy tálba tenni a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverni. (én magos-csípős mustárt tettem bele)

Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tenni, majd ráönteni a jól kikevert tartármártást.
1-2 órát pihentetni, közben többször átkeverni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A sajtokat, külön-külön lereszelni.
Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból tenni, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütni. (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti)
Kivéve, rögtön egy formára ráfordítani és kicsit rányomkodni, hogy felvegye a kosárformát. (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát)
A formán hagyni kihűlni!!!! (gyorsan kihűl és megkeményedik)

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazni a salátát, és úgy kínálni.

 

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére