Diócska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diócska

Diócska

Hozzávalók:

  • 20 dkg ráma
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg kakaó
  • csipet szalakáli ( folyadékot nem szabad hozzáadni)

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg ráma
  • rumaroma
  • 20 dkg darált dió
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a diócska formákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, majd 2-2 diócskát összeragasztunk vele.

Végezetül vaníliás porcukorban megforgatjuk a süteményeket.

Tipp / megjegyzés:
Könnyű elkészíteni, aki kóstolta, az dicsérte.Ünnepekkor nyugodtan kínálhatjuk.Mutatós aprósütemény.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére