Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Tejfölös-szalonnás saláta

Tejfölös-szalonnás saláta

Tejfölös-szalonnás saláta

Tejfölös-szalonnás saláta

Hozzávalók:

  • 2 fej saláta
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál 10%-os ecet
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A salátákat megmossuk, lecsöpögtetjük, cikkekre vágjuk. (a vastagabbak torzsáját ki is vághatjuk)

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a szalonnakockákat kiszedjük.

A kisült zsírra dobjuk a cikkekre vágott salátát, majd 1-2 evőkanál vízzel félig megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt, vagy apróra fölvágott fokhagymát, és azzal tovább pároljuk.

Amikor a saláta megpuhult, hozzáöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, ha kell, sózzuk. A végén 1-2 evőkanál ecettel ízlés szerint
savanyítjuk.

A sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk. Önálló ételként vagy hús mellé is kínáljuk.

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére