Főoldal / Kelt tészták / Túrós batyu györgyi konyhájából

Túrós batyu györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós batyu györgyi konyhájából

Túrós batyu györgyi konyhájából

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 13 dkg olvasztott zsír vagy 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1 marék cukor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint
  • 2 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben  1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt, a maradék tejet és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy ki dagasztjuk. De azért keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)

A tésztát, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd felkockázzuk.

A túrót a 2 tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük. A végén beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk belőlük. Zsírozott, vagy papírral bélelt tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kb 20-30 percet.

Ha megkelt, akkor 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha szép aranyszínű, és érezzük az illatát akkor elkészült.

Túrós batyu györgyi konyhájából 4.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére