Főoldal / Levesek / Gulyásleves Hajdula konyhájából

Gulyásleves Hajdula konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gulyásleves Hajdula konyhájából

Gulyásleves Hajdula konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár vagy sertés csülök 
  • 2 db női ökölnyi lilahagyma 
  • 1 db paprika, ha lehet, akkor piros 
  • 3 ek olaj 
  • 1 dl paradicsomlé 
  • 1 dl vörösbor 
  • 1 ek őrölt pirospaprika 
  • 1 tk erős paprika
  • csipet őrölt bors 
  • 1 tk őrölt kömény 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 db húsleves kockából készített 1,5 – 2 liter lé (vagy csak víz).
  • 1/2 kg burgonya 
  • 2 db dundi sárgarépa 
  • 1 db fehérrépa 
  • csipetke házi vagy bolti
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hártyás és inas részektől megtisztítjuk a marhahúst,majd megmossuk, és felkockázzuk.

A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra felvágjuk, majd a felhevített olajon mindkettőt egyszerre megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, pirítjuk egy kicsit, majd kavarunk egyet rajta. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a paradicsomlét, a bort, a húslé 1/3 részét a zúzott fokhagymát, a borsot, erős paprikát, a köményt, és az ízlésünknek megfelelő sót.

Félpuhára főzzük, majd beletesszük a kockákra vágott sárga és fehérrépákat az ugyanakkorára darabolt burgonyát és a csipetkét. Felöntjük a többi lével, és készre főzzük.

Ha házi csipetkét használunk, azt csak a befejezés előtt 10 perccel tesszük a levesbe.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére