Főoldal / Desszertek / Hullámos krémes

Hullámos krémes

Hullámos krémes

Hullámos krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 8 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 9 dl tej
  • 3 vaníliás cukor
  • 23 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lapok készítése:

A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.
Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.

2 lapot sütünk a tésztából 23 ×38 cm-es tepsi hátán. A tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
Az egyik megsült lapot még melegen vágjuk fel 15 db kockára.

Elkészítjük a krémet:
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel, és a tojások tojássárgájával simára (csomómentesre) keverjük.

A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban. a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk és sűrűre felfőzzük.
Amikor elkészült, apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.

Az egész tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük. Ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük és a krémre simítjuk.
Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapokat. Hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük, majd porcukorral meghintve szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére