Hullámos krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A lapok készítése:
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.
Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23 ×38 cm-es tepsi hátán. A tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
Az egyik megsült lapot még melegen vágjuk fel 15 db kockára.
Elkészítjük a krémet:
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel, és a tojások tojássárgájával simára (csomómentesre) keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban. a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk és sűrűre felfőzzük.
Amikor elkészült, apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az egész tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük. Ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük és a krémre simítjuk.
Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapokat. Hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük, majd porcukorral meghintve szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!