Főoldal / Desszertek / Zserbó Marcsi konyhájából

Zserbó Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó Marcsi konyhájából

Zserbó Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 12 dkg tej
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg cukor
  • 50-60 dkg darált dió
  • 1 kg lekvár
  • 1 tk. fahéj
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 25 dkg csokoládé
  • 2 ek. olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha elkészült, hengert formázunk belőle és a tepsink méretétől függően 4 vagy 5 részre osztjuk.

A diót, a cukrot, a fahéjas, a vaníliáscukrot és a citromhéjat elkeverjük.

A tepsit kivajazzuk/lisztezzük vagy kibéleljük sütőpapírral. Az első tésztacipót, lisztezett deszkán kinyújtjuk és a tepsi aljába fektetjük.

Lekvárt kenünk rá, és megszórjuk a diós keverékkel. Erre helyezzük a következő kinyújtott lapot, majd ismét a lekvár és a töltelék következik. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak. Legfelülre tésztalap kerül, majd egy villával megszurkáljuk a süteményünk tetejét, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.

Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat, és a csokis mázzal bevonjuk a langyosra hűlt sütemény tetejét.
Másnap szeletelhető, de napokig/hetekig friss marad.

Tipp / megjegyzés:
Titka, hogy ne spóroljunk a töltelékkel, a lekvárral, és a csokimázzal a tetejéről. A lekvártól lesz, igazán szaftos, és isteni.
A tej dkg-ban van megadva, ha már úgy is elővesszük a mérleget a többi hozzávaló kiméréséhez.

Zserbó Marcsi konyhájából 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére