Főoldal / Egytálételek / Brassói aprópecsenye II

Brassói aprópecsenye II

Brassói aprópecsenye II

Brassói aprópecsenye II

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • csipet majoránna
  • 1 ek paradicsompüré
  • étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet majoránnát szórunk rá.

Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.

Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.

Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.

A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.

Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Szólj hozzá!

A lap tetejére