Főoldal / Torták / Oroszkrémtorta

Oroszkrémtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrémtorta

Oroszkrémtorta

Hozzávalók:

A piskótához: /27cm-es tortaforma/

  • 10 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristály cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kristály cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 4 dl hulala tejszín
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 1 doboz őszibarack befőtt

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • őszibarack szeletek
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótához: /27cm-es tortaforma/

A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.

A sárgáját a maradékcukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk.

Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk, levesszük a karikát, és a forma alját is.

A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.

A krémhez: A tejet a pudingporral, és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint egy deci vízben felforraljuk./mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.

A hulalát a habtejszínhez öntjük, és kemény habbá verjük.

A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.

Az őszibarackbefőttet leszűrjük és apró kockákra vágjuk./3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/

Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, és megszórjuk az összevágott barack felével.

Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot.

Ráhelyezzük a felső lapot, és lekenjük a tetejét, és körben az oldalát a maradék krémmel.

Külön felvert tejszínhabbal, és őszibarack szeletekkel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

A receptet Mikus Melindától kaptam.

A recept eredetije itt található: http://sutik-es-szatyrok.blogspot.hu/2013/10/oroszkrem-torta.html

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére