Oroszkrémtorta
Hozzávalók:A piskótához: /27cm-es tortaforma/
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A piskótához: /27cm-es tortaforma/
A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
A sárgáját a maradékcukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk.
Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk, levesszük a karikát, és a forma alját is.
A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.
A krémhez: A tejet a pudingporral, és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint egy deci vízben felforraljuk./mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A hulalát a habtejszínhez öntjük, és kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük és apró kockákra vágjuk./3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, és megszórjuk az összevágott barack felével.
Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot.
Ráhelyezzük a felső lapot, és lekenjük a tetejét, és körben az oldalát a maradék krémmel.
Külön felvert tejszínhabbal, és őszibarack szeletekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A receptet Mikus Melindától kaptam.
A recept eredetije itt található: http://sutik-es-szatyrok.blogspot.hu/2013/10/oroszkrem-torta.html