Főoldal / Kelt tészták / Fahéjas csigák

Fahéjas csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas csigák

Fahéjas csigák

Hozzávalók:

25-28 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama

A töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
  • 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük /10dkg/olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Még forrón megkenjük vaníliás, /2dl/cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.

Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fahéjas csigák 4.25/5 (4 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére