Főoldal / Egytálételek / Magyaros lebbencs

Magyaros lebbencs

Magyaros lebbencs

Magyaros lebbencs

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg vegyes leveszöldség
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg csuszatészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1-1 ek. fűszerpaprika, ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, megmosom, és kis kockákra vágom. A leveszöldséget és a hagymát felkarikázom. A szalonnát is kockázom, a zsírját kiolvasztom, majd megfelezem.

Serpenyőbe a fele zsíron megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről levéve belekeverem a paprikát, és azonnal ráöntök két kanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a leveszöldséget, és a burgonyát. Megsózom, borsozom, és felöntöm 1,5 l vízzel. Fedő alatt puhára főzöm.

Közben a megmaradt zsíron világos sárgára pirítom a tésztát, majd már a majdnem puhára főtt burgonyához adom.Addig főzöm míg a tészta is megfő. Végül a zúzott fokhagymával simára kevert tejföllel és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve jól kiforralom.

Laktató finom egy tálétel.

Tipp / megjegyzés:
Ez a receptet a Frank Júlia szakácskönyvéből tanultam.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére