Főoldal / Desszertek / Sárgabarackos túrós pohárdesszert

Sárgabarackos túrós pohárdesszert

Sárgabarackos túrós pohárdesszert

Sárgabarackos túrós pohárdesszert

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 1/2 cs. sütőpor

A barackos réteghez:

  • 20 dkg sárgabarack
  • 2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé

A krémtúrós réteghez:

  • 20-25 dkg krémtúró
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 ml víz
  • 5 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 100 ml tejszín

A díszítéshez:

  • 100 ml tejszín
  • reszelt csokoládé
  • gyümölcsök (elhagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgabarackot megpucoljuk, és apró kockákra összevágjuk. Kiveszünk belőle egy keveset, majd a maradékot a cukorral, és ha szükséges egy kevés vízzel pürésítjük. (Botmixer vagy turmixgép segítségével) Hozzáadjuk a citromlevet és a darabosan hagyott barackot majd lassú tűzön összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A krémtúrót, a tejfölt, a porcukrot, a citrom levét és héját egy tálba tesszük és kikeverjük.
A zselatint a forró vízben feloldjuk, majd amikor már langyosra hűlt, a túrós krémhez adjuk és elkeverjük. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és el is készült a túrós krém. (ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk, illetve savanyíthatunk rajta porcukorral vagy citromlével.)

Előkészítünk 6 közepes vagy 8 kisebb poharat, majd váltakozva bele rétegezzük a kakaós piskótát, a túrókrémet és a barackos öntetet.
A tetejét tejszínhabbal, reszelt csokoládéval és ízlés szerinti gyümölcsökkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Krémtúró helyett darabos túróból is elkészíthetjük, de ebben az esetben alaposan törjük át, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre egy kevés tejföl hozzáadásával.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére