Sárgabarackos túrós pohárdesszert
Hozzávalók:A piskótához:
A barackos réteghez:
A krémtúrós réteghez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A sárgabarackot megpucoljuk, és apró kockákra összevágjuk. Kiveszünk belőle egy keveset, majd a maradékot a cukorral, és ha szükséges egy kevés vízzel pürésítjük. (Botmixer vagy turmixgép segítségével) Hozzáadjuk a citromlevet és a darabosan hagyott barackot majd lassú tűzön összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémtúrót, a tejfölt, a porcukrot, a citrom levét és héját egy tálba tesszük és kikeverjük.
A zselatint a forró vízben feloldjuk, majd amikor már langyosra hűlt, a túrós krémhez adjuk és elkeverjük. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és el is készült a túrós krém. (ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk, illetve savanyíthatunk rajta porcukorral vagy citromlével.)
Előkészítünk 6 közepes vagy 8 kisebb poharat, majd váltakozva bele rétegezzük a kakaós piskótát, a túrókrémet és a barackos öntetet.
A tetejét tejszínhabbal, reszelt csokoládéval és ízlés szerinti gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Krémtúró helyett darabos túróból is elkészíthetjük, de ebben az esetben alaposan törjük át, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre egy kevés tejföl hozzáadásával.