Főoldal / Torták / Grillázskrémes torta

Grillázskrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillázskrémes torta

Grillázskrém torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 14 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél deci víz
  • fél deci étolaj

A krémhez:

  • 1 cs. karamellás puding
  • fél liter tej
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • 2 deci tejszín

A grillázshoz:

  • 10 deka porcukor
  • 5 deka darált dió

A karamellhez:

  • 10 deka porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 6 deka cukorral kemény habbá verem.

A tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel ,olajjal habosra kikeverem.Majd hozzáadom a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet.

Kapcsos torta formába 180 fokon megsütöm.

Fél liter tejbe a pudingot a szokásos módon elkészítem. Amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral felhabosított margarinnal.

10 deka porcukorból 5 deka darált dióból grillázst készítek, amit ha kihűlt apróra összetöröm.

A grilázs felét a krémbe keverem.

A kihűlt tortalapot 3 részbe vágom.

10deka porcukort amit felolvasztok/karamellizálok, és még melegen a lapokra folyatom.

A krémmel megtöltöm a tortalapokat, és bevonom vele. A tetejét tejszínrózsákkal díszítem.

Grillázskrémes torta 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (556 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére