Grillázskrémes torta
Hozzávalók:
A krémhez:
A grillázshoz:
A karamellhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 6 deka cukorral kemény habbá verem.
A tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel ,olajjal habosra kikeverem.Majd hozzáadom a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet.
Kapcsos torta formába 180 fokon megsütöm.
Fél liter tejbe a pudingot a szokásos módon elkészítem. Amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral felhabosított margarinnal.
10 deka porcukorból 5 deka darált dióból grillázst készítek, amit ha kihűlt apróra összetöröm.
A grilázs felét a krémbe keverem.
A kihűlt tortalapot 3 részbe vágom.
10deka porcukort amit felolvasztok/karamellizálok, és még melegen a lapokra folyatom.
A krémmel megtöltöm a tortalapokat, és bevonom vele. A tetejét tejszínrózsákkal díszítem.