Főoldal / Desszertek / Barackos reszelt pite

Barackos reszelt pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Barackos reszelt pite

Barackos reszelt pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 db őszibarack
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztacipó 2/3részét nagy lyukú reszelőn a pitesütőnk (én tortaformába készítettem) aljába reszeljük, majd eligazítjuk és kicsit lenyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.
Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit később majd a tetejére reszelünk.

A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon sűrűre főzzük és kihűtjük.
Ha kihűlt a puding, a tésztánkra öntjük, majd eloszlatjuk a tetején a tetszés szerint felszeletelt barackot.

Ráreszeljük a maradék tésztát, és  170 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére