Főoldal / Kelt tészták / Sós foszlós kalács

Sós foszlós kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós foszlós kalács

Sós foszlós kalács

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4,5 dl tej (langyos)
  • 1 ek. házi sertészsír (szobahőmérsékletű)
  • Só (ízlés szerint)
  • 1 tk. kristálycukor
  • 2 cs. instant élesztőpor

A tészta kenéséhez:

  • 3 ek. házi sertészsír (szobahőmérsékletű)

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Csipet cukorral, a fél dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztbe beletesszük a felfuttatott élesztőt (kovászt), a tojásokat, a zsírt, a cukrot, a sót, és a maradék 4 dl langyos tejet. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk (ha szükséges tegyünk hozzá még lisztet). Letakarjuk és kb. egy órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.

Ha megkelt a tészta, egy lisztezett sík felületen átgyúrjuk és három egyforma részre osztjuk.

Az első cipót kb. 2 mm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk és 1 evőkanál zsírt elkenünk a tésztán, majd feltekerjük, mint a bejglit. A másik két cipóval is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe hármas fonással megfonjuk, majd tiszta konyharuhával letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük. Utána felvert tojással lekenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 perc alatt szép, aranybarnára sütjük

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Mentés

Sós foszlós kalács 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére