Főoldal / Egytálételek / Rakott kel Marcsi konyhájából

Rakott kel Marcsi konyhájából

Rakott kel Marcsi konyhájából

Rakott kel Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 db közepes kelkáposzta levelei
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • 1 csomag gyorsrizs
  • piros fűszerpaprika
  • 1 nagy doboz tejföl
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztaleveleket feltesszük főni. Teszünk a vízbe 2-3 gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, és egy jó csipet egész köményt. Amikor megfőtt, szűrőlapáttal kiszedjük a leveleket, és picit hűlni hagyjuk.
Közben megfőzzük a rizst is.

A vöröshagymát apróra felvágjuk, a zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált húst, és sóval, borssal fűszerezve pörköltet főzünk belőle.

Egy hőálló edény aljába leteszünk egy adag káposztát, rá a rizs felét, amire a pörkölt fele következik. Befedjük káposztalevéllel. Rátesszük a maradék rizst, a pörköltet majd a megmaradt káposztával befedjük.

A tetejére simítjuk a tejfölt és 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét friss snidlinggel vagy petrezselyemmel is. Melegen, hideg tejföllel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére