Főoldal / Egytálételek / Rakott kel Marcsi konyhájából

Rakott kel Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kel Marcsi konyhájából

Rakott kel Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 db közepes kelkáposzta levelei
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • 1 csomag gyorsrizs
  • piros fűszerpaprika
  • 1 nagy doboz tejföl
  • só, bors
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A káposztaleveleket feltesszük főni. Teszünk a vízbe 2-3 gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, és egy jó csipet egész köményt. Amikor megfőtt, szűrőlapáttal kiszedjük a leveleket, és picit hűlni hagyjuk.
Közben megfőzzük a rizst is.

A vöröshagymát apróra felvágjuk, a zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált húst, és sóval, borssal fűszerezve pörköltet főzünk belőle.

Egy hőálló edény aljába leteszünk egy adag káposztát, rá a rizs felét, amire a pörkölt fele következik. Befedjük káposztalevéllel. Rátesszük a maradék rizst, a pörköltet majd a megmaradt káposztával befedjük.

A tetejére simítjuk a tejfölt és 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét friss snidlinggel vagy petrezselyemmel is. Melegen, hideg tejföllel kínáljuk.

Rakott kel Marcsi konyhájából 4.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére