Epres banános torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tortaformát /az enyém 28-cm/kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret majd a másik lapot.
A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük.
Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!