Főoldal / Desszertek / Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Hozzávalók:

20×30 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanálnyi sütőpor

A vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • csokireszelék vagy tortadara
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük.

A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és a kihűlt piskótára simítjuk.

A habot keményre verjük, és a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Csokoládéreszelékkel megszórva, felszeletelve kínáljuk.

Kakaós, vaníliás krémes sütemény 4.80/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére