Főoldal / Egytálételek / Rakott karfiol sonkával

Rakott karfiol sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott karfiol sonkával

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 3 tojás
  • apróra vágott sonka szalámi
  • sajt
  • zsemlemorzsa
  • 100ml tejföl
  • só, bors
  • főtt kukorica
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem és gyengén sós vízben puhára főzöm leszűrőm hagyom hogy csepegjen ki a leve.
Apróra vágom a sonkát, lereszelem a sajtot.

Egy jénai tálat kizsírozok és megszórom jól zsemlemorzsával. Belehelyezem a karfiolnak felét, majd ismét megszórom zsemlemorzsával. Rászórom a kukoricát, a darabolt sonkát(császárszalonnát ), és a sajtot ezt megismételem annyi különbséggel, hogy a tetejére nem teszem rá a sajtot(csak mikor majdnem kész).

Felverem a tojásokat a tejföllel, sózom-borsozom, és a karfiol tetejére öntöm.

150 fokon 45 percig sütöm, mielőtt készre sülne kiveszem és megszórom sajttal, visszateszem addig míg a sajt elolvad és kissé megpirul.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére