Csokoládés fekete erdő torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csokoládé darabokat gőzfürdőben megolvasztjuk.
A felét félretesszük(szükség lesz rá a csokis tejszínhez)
A tojások sárgáját 5 evőkanál pálinkával habosra keverjük.(ha nem szeretnénk pálinkát használni ugyanennyi vízzel keverjük habosra)
Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet,a kakaót és a langyosra hűlt olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a csokoládés masszához keverjük.
A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig(tűpróbáig)sütjük.
Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk,alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
A maradékot összekeverjük a meggylekvárral.
A tortát vízszintesen 3 lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük a pálinkával.
Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát.
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a háromnegyed részébe kihűlt olvasztott csokoládét keverünk.
A csokis krém harmadát a meggyre kenjük.
Rátesszük a következő lapot, picit megnyomkodjuk, szétosztjuk rajta a meggyes masszát, és még egy adag csokis tejszínt.
Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk.
A maradék csokis tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is).
Tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére.
A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük kb. 2 óra múlva fogyasztható.