Főoldal / Kelt tészták / Kakaós csiga II

Kakaós csiga II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós csiga II

Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 70 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 deka cukor
  • 10 deka olvasztott margarin
  • 2,5-3 deci tej
  • 4 deka élesztő
  • pici cukor
  • 1 deci langyos tej

A töltelékhez:

  • kakaópor
  • cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt, 1deci tejben, pici cukorral felfuttatom.
A tojássárgáját a cukorral kikeverem. A margarint felolvasztom.

Egy nagy tálba teszem a lisztet, pici sóval, a közepébe öntöm a felfutott élesztőt, a cukros tojást, a margarint, és a langyos tejjel hólyagosra dagasztom.

Ezután duplájára kelesztem.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára öntöm, és átgyúrom. kb 1 centi vastagságúra kinyújtom.

A kakaóport cukorral összekeverem, és a kinyújtott tésztára szórom. Feltekerem mint a roládokat.

Utána a roládot 1centis darabokra vágom, és sütőpapiros tepsibe rakom. A tetejét olajjal megkenem, és 200 fokon 10-15 percig sütöm.

Ha megsült porcukrozom.

Fahéjjal is szoktam készíteni ,sőt vaníliás cukorral is.

Mindegyik nagyon finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére