Főoldal / Desszertek / Cappuccino szelet

Cappuccino szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cappuccino szelet

Cappuccino szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 12 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 1/2 dl víz
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 teáskanál cappuccino por

A díszítéshez:

  • 2 dkg kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül hozzá keverjük az étolajat is.
Megfelezzük a tésztát. 24×39 cm-es tepsiben 180 fokon 2 db lapot sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni.

Az egyik vaníliás pudingport a cukrokkal (10 dkg porcukor,1 vaníliás cukor),és 3 dl tejjel felfőzöm és melegen hozzákeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük.

A cappuccino port meleg vízben feloldjuk, belekeverjük a pudingport, hozzáöntjük a 2,5 dl tejet, majd a cukorral felfőzzük.
Még melegen hozzá keverjük a vajat és kihűtjük.

A krémeket kihabosítjuk és a betöltjük a tésztát.
Az első lapra a kávés krémet simítjuk,befedjük a másik lappal és a tetejére simítjuk a  vaníliás krémet.
Fésűs habkártyával cifrázzuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.
Jó étvágyat kívánok a finom cappuccino sütihez!

Cappuccino szelet 4.43/5 (7 értékelés)

Vass Lászlóné (273 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére