Főoldal / Desszertek / Gyors rizspuding

Gyors rizspuding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors rizspuding

Gyors rizspuding

Hozzávalók:

  • 2 cs. vanília ízű főző pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 ek. cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • kb. 8 marék puffasztott rizsszem

A tetejére:

  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé (reszelt)
  • őszibarack kompot
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
A maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de előtte egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.

Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk. A habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.

http://tundikonyha.blogspot.hu/

 

Mentés

Gyors rizspuding 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (113 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére