Főoldal / Desszertek / Györgyi gesztenyés krémese

Györgyi gesztenyés krémese

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Györgyi gesztenyés krémese

Györgyi gesztenyés krémese

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • fél pohár tejföl
  • 1 nagy evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél üveg magozott cseresznye

A krémhez:

  • fél liter tej
  • fél kocka margarin
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kispoharas tejföl

A tetejére:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 csomag gesztenye püré
  • fél tábla ét torta bevonó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást feltörjük, majd hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és eloszlatjuk a tetején a lecsepegtetett magozott cseresznyét. 180 fokra előmelegített sütőben  kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A pudingot a cukrot és a lisztet kevés tejben csomómentesre elkeverjük. Hozzá adjuk a maradék tejhez és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és a tejfölt, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

A kihűlt krémet a megsült és lehűlt lapra kenjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük és alaposan össze keverjük a felengedett és összetört gesztenyepürével. Rásimítjuk a vaníliás krém tetejére.

A csokoládét kevés olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét.

Hűtőbe téve 2 óra múlva fogyasztható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére