
Elmentem!Köménymagos tojásleves

Hozzávalók:
- 4-5 db tojás
- 1 evőkanál egész köménymag
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál ecet
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 liter víz
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Egy lábasban, a forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd a liszttel zsemleszínű rántást készítünk benne.
Felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk és óvatosan beleütjük az egész tojásokat.
Megvárjuk, amíg megkeményedik a tojás. Ecettel ízesítjük. Kenyérrel kínáljuk.
Mentés
Mentés
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.