Főoldal / Desszertek / Lizbeth szelet

Lizbeth szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lizbeth szelet

Lizbeth szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 db tojásfehérje
  • 10 ek. kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 10 ek. rétes liszt
  • 10 dkg egész mák
  • 10 dkg kókusz
  • 1/4 kk. szódabikarbóna
  • 1,5 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 10 db tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek. diólikőr

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. tejföl
  • szükség szerint árvácska díszítéshez

Továbbá:

  • 4 ek. kivi lekvár
  • 3 cs. hosszú piskóta
  • 100 ml narancs szörp
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót és a robotgéppel habbá verjük apránként beledolgozva a cukrot is.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mákot és a kókuszt összekeverjük.A fehérje habhoz szitáljuk és nagyon óvatosan beleforgatjuk egy fakanállal.

A tepsit (27×37 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét beleöntjük és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük benne a lapot. A második lappal is gy járunk el. Rácson hagyjuk őket kihűlni.

Addig elkészítjük a krémet.
A tojássárgáját a vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadunk kevés tejet, majd beletesszük a pudingot. Simára kikeverjük, majd hozzá öntjük a többi tejet is, és sűrű pépet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük.
A puha vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzá kanalazzuk a kihűlt pudingot és kihabosítjuk, a végén belekeverjük a likőrt is.
A krémet kettő részre osztjuk és hűtőbe rakjuk dermedni.

A első lapot megkenjük forró kivi lekvárral, majd ráhelyezzük a fele krémet és elsimítjuk. (kivi lekvár helyett használhatunk más tetszés szerinti lekvárt is pl: narancs, barack…)
A babapiskótát narancs szörpben megmártjuk és ferdén szorosan egymás mellé állítjuk a krém tetején. A babapiskótás rétegre rákenjük a krém másik felét.
A második lap alját először lekenjük forró lekvárral, majd a sütemény tetejére fordítjuk. Muszáj lesúlyozni a tetejét mert különben nem lehet szépen szeletelni, és szétcsúszik a süti. Tehát tegyünk rá egy nagyobb tálcát és 2kg lisztet vagy cukrot, így tegyük a hűtőszekrénybe egy egész éjszakára.

Másnap elkészítjük a csokimázat vízgőz felett és leöntjük vele a sütit. hideg helyre tesszük, majd amikor megdermedt a csoki, forró késsel szeleteljük.
Tetszés szerint díszítjük.
Én most élő evőárvácskával a kiskertemből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Lizbeth szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (62 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére