Főoldal / Desszertek / Grízes ribizlis kocka

Grízes ribizlis kocka

Grízes ribizlis kocka

Grízes ribizlis kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna

Krém hozzávalói:

  • 1 l tej
  • 8 ek. búzadara
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 50 dkg ribizli (leszemezett)

Tetejére:

  • porcukor
  • ribizli (díszíteni)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20×36 cm)

A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
A kemény habba bele öntjük a cukros tojássárgáját és óvatosan összekeverjük, majd ebbe bele szitáljuk a liszt keveréket és “levegősen” óvatosan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba) (Én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy a teteje ne nagyon barnuljon meg.)

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.

Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt csak cukor nélkül (kissé keményebb állagú legyen) és utána hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen KIHŰLT tejbegrízhez öntjük és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizli szemeket bele tesszük a krémbe és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félre tehetünk díszíteni)

A megsült és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és a tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan, kicsit rányomkodjuk)

Hűtőbe tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral. (díszíthetjük ribizlivel)
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére