Főoldal / Paleo / Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni – paleo

Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni – paleo

Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni - paleo

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet lazacfilé
  • 1 citrom leve
  • só, citrombors
  • kevés kókuszolaj a sütéshez

A tócsnihoz:

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 1 közepes cukkini
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 ek. édesburgonya keményítő (más fajta is jó)
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lazac szeleteket sózzuk, bedörzsöljük citromborssal, citromlevet locsolunk rá.  Egy alufólia tálcára kókuszolajat teszünk, erre helyezzük a lazacot és forró sütőbe tesszük ahol kb. 15-18 perc alatt megsül. Tálaláskor még lehet rá citromlevet locsolni.

Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd a hámozatlan cukkinivel együtt lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat és a keményítőt. Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk a masszát.

Serpenyőben kókuszolajat melegítünk és egy evőkanál segítségével halmokat rakunk bele a masszából, amit ellapítunk, és mindkét oldalán pirosra sütjük a zöldséges tallérokat.

A lazacot a tócsnival kínáljuk. (Készíthetünk mellé pirított céklát is.)

A tócsni magában is, kókusztejföllel vagy kesu-tejföllel is finom. De nem paleozóknak sima tejföllel is bátran ajánlom.

 

Mentés

Mentés

Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni – paleo 4.00/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére