Főoldal / Desszertek / Lajcsi szelet II

Lajcsi szelet II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lajcsi szelet II

Lajcsi szelet II

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor

A krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs puncsízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére:

  • tortabevonó csoki (kb. 15 dkg)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a mézzel, a kakaóval, a cukorral és a vajjal gőz felett összefőzzük. Majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a lisztet a tejfölt és a szódabikarbónát.Három részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk őket (egyforma méretre próbáljuk nyújtani). Egy tepsi hátulján külön külön megsütjük a lapokat.

A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejben külön-külön megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kettéosztjuk.Az egyik felét a vaníliás, a másik felét a puncsos kihűlt pudinghoz keverjük.

A lapokat  a krémekkel megtöltjük. Alulra a puncsos felülre a vaníliás krém kerüljön.

A tetejét vízgőz felett felolvasztott csokival bevonjuk.

A Lajcsi szeletet egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeletelhető.

Vendégvárónak is tökéletes sütemény.

Lajcsi szelet II 5.00/5 (2 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére