Főoldal / Egytálételek / Sörös sült bajor csülök zöldségekkel boros szalonnás káposztával

Sörös sült bajor csülök zöldségekkel boros szalonnás káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörös sült bajor csülök zöldségekkel boros szalonnás káposztával

Sörös sült bajor csülök zöldségekkel boros szalonnás káposztával

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt csülök
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • babérlevél
  • olíva olaj 
  • 1 db húsleves kocka
  • sör
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db óriási csiperke gomba
  • grillezett zöldség fűszerkeverék
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész köménymag
  • cukor
  • fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csülköt bepácolom, előtte a bőrös részét beirdalom, de nem vágom át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használok sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölök a csülökbe, teszek rá babérlevelet, majd két napra elteszem a hűtőbe.

A sütés napján öntök rá vizet, amibe morzsolok egy húsleveskockát, letakarom alufóliával, majd beteszem a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen.kb.2 órán keresztül sütöm.

Időnkét meglocsolom. A végén öntök rá sört, és átkapcsolom grill fokozatra,  200 C fokon pirosra sütöm.

Közben megpucolom a hagymát, a répát, a krumplit, a céklát darabolom, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágom. Sózom, borsozom, s szórok rá grillzöldség fűszerkeveréket.

A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében párolom, majd a sütőben megsütöm.

Amíg a csülök  sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütöm, szórok bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, karamellizálom.

Ráteszem a káposztát, babérlevelet, sózom, borsozom, locsolok rá a csülök levéből, majd átpirítom. A vége felé öntök hozzá fehérbort.

Tálalok. A csülökből vágok két szeletet, a tányérra helyezem, rakok mellé zöldségeket, és káposztát.

Sört iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére