Főoldal / Levesek / Hagymaleves medvehagymával fehérborral sajttal

Hagymaleves medvehagymával fehérborral sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymaleves medvehagymával fehérborral sajttal

Hagymaleves medvehagymával fehérborral sajttal 1

Hozzávalók:

  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db nagy krumpli
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyem zöld
  • 1 db marha húsleves kocka
  • gouda sajt
  • őrölt fekete bors
  • csülök zsírja
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom, a hagymát, újhagymát karikára, a krumplit kockára vágom, a zöldjét és a medvehagymát szeletelem, a fokhagymát felaprítom. A sajtot lereszelem.

A csülök zsírját (csülök darabkákkal) egy edénybe teszem ezen megdinsztelem a hagymát, az újhagyma fehérjét, a medvehagyma szárát. Feleresztem vízzel, belemorzsolom a húsleves kockát, fűszerezem. Amikor már a krumpli és megpuhult, beleteszem az újhagyma zöldjét, a medvehagymát, öntök bele bort. Elzárom, tálalok.

A tányérba levest szedek, szórok rá sajtot, medvehagymával, chili paprikával díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére