Főoldal / Desszertek / Almás krémes II

Almás krémes II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás krémes II

Almás krémes II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 kg alma

A krémhez:

  • 4 cs. vaníliás puding
  • 2+6 ek. cukor
  • 1 liter víz
  • 6 tojás fehérje

A tetejére:

  • 5 dl hulala 
  • fahéj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almát elszeleteljük és sorba tesszük a tepsibe, majd 180 fokon 10-15 perc alatt elősütjük. Míg az alma sül elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert tojáshabot. A piskótamasszát a tepsiben lévő almára simítjuk, és visszatesszük a sütőbe ahol tűpróbáig sütjük. (kb 20perc) Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből úgy, hogy az alma kerüljön felülre, és hűlni hagyjuk.
A pudingokat a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Még melegen beleforgatjuk a tojásfehérjéből és a 6 evőkanál cukorból vert kemény habot. A krémet sütemény tetejére simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A tejszínt kemény habbá felverjük és a kihűlt vaníliás krém tetejére simítjuk. (állati tejszín használata esetén használjunk habfixálót) A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal, majd kockákra vágva kínáljuk.

Receptbeküldő: Szilvia

Almás krémes II 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére