Főoldal / Egytálételek / Rakott pulykacomb

Rakott pulykacomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott pulykacomb

Rakott pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka comb filé
  • 70 dkg reszelt nyers burgonya
  • 3 db hagyma
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 kis dobozos tejföl
  • piros paprika, majoranna, vegeta, bors
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulykacombot apró csíkokra vágjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük vízzel és félig megpároljuk. Mikor kész hozzáadjuk az előzőleg megpucolt és karikára vágott hagymát.
Végül kevés olajon lepirítjuk.

Egy jénait kiolajozunk és az aljába szórjuk a reszelt burgonya felét, sózzuk és megszórjuk a pirospaprikával.
Ráöntjük a pulyka combot,  majd rápakoljuk a feldarabolt mozzarella sajtot, meglocsoljuk a pohár tejföllel, végül beterítjük a megmaradt reszelt burgonyával.

A trappista sajtot lereszeljük és a burgonyás réteg tetejére szórjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal és a sütőben 180 fokon kb. 40 perc  alatt készre sütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére