Főoldal / Desszertek / Király lepény

Király lepény

Király lepény

Király lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Az alsó lap lekenéséhez:

  • 3-4 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:

  • 8 tojássárgája
  • 28 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 csapott ek. rétesliszt
  • 8 tojásfehérje kemény habja

A bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 ek. olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelékhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény felvert habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lisztezett deszkán két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsiben készítjük).

Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral alaposan lekenjük. A másik kinyújtott tészta lappal befedjük.
A tésztát egy villával itt-ott megszurkáljuk, ogy sütés közben ne púposodjon fel, majd a diós tölteléket ráöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.

A kihűlt süteményt pici olajjal megolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ha a máz megszilárdult, szeletelve kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére