Főoldal / Kelt tészták / Sonkás krémsajtos kiflik

Sonkás krémsajtos kiflik

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás krémsajtos kiflik

Sonkás krémsajtos kiflik

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk.só
  • 1 tk.cukor
  • 2 db tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
  • 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
  • őrölt bors
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek.finom liszt

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2-3 dkg szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel.

A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.

Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.

A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával.

A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.

A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük.

Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére