Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás töltött csirke

Gombás töltött csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás töltött csirke

Gombás töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • őrölt bors
  • ½ cs petrezselyemzöld
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát, petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet és egy egész tojást.

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Aláteszünk egy tepsit amibe vizet öntünk.

Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére