Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás töltött csirke

Gombás töltött csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás töltött csirke

Gombás töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • őrölt bors
  • ½ cs petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát, petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet és egy egész tojást.

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Aláteszünk egy tepsit amibe vizet öntünk.

Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére