Főoldal / Egytálételek / Tejfölös mángold tőtike fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban

Tejfölös mángold tőtike fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös mángold tőtike fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban

Tejfölös mángold tőtike fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 8 db nagy mangold levél (a kertünkből)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg marha-sertés darálthús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • olíva olaj
  • tejföl

Szószhoz:

  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 doboz (70 gr) sűrített paradicsom
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt fehér bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 dl fehérbor

Körethez:

  • 6 db nagy újkrumpli
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A rizst félig megfőzöm. A mangold leveleket előfőzöm (hogy könnyen tudjam hajtogatni)

A krumplikat pucolás után kockára vágom, és sós vízben megfőzöm.

A hagymákat, chili és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem.

Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem. Megtöltöm a mangold leveleket, a széleket és a végeket felhajtom, fogpiszkálóval rögzítem.

A szószhoz az aprított hagymákat dinsztelem, hozzáadom az apróra darabolt paradicsomokat, chilit, petrezselymet és bazsalikomot, majd beleteszem a sűrített paradicsomot, fűszerezem, belerakom a tőtikéket. Amikor már majdnem kész, beleöntöm a fehér bort.

Tálaláskor teszek a tányérra tőtikét, szószt és krumplit. A tőtikére kanalazok tejfölt, szórok rá piros paprikát, a krumplira hintek borsot, s vágok rá petrezselyemzöldet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére