Főoldal / Kelt tészták / Langalló

Langalló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Langalló

Langalló

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 ek libazsír
  • 2 ek joghurt
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 tk kristály cukor

A kenéshez:

  • 4 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Feltétnek:

  • 2 fej lila vagy sonka hagyma
  • fél szál póré hagyma
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg trappista sajt

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek liba vagy disznózsír
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük. A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, pórét, kolbászt, paprikát, paradicsomot vékony karikákra vágjuk.

A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben.

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A feltétet tetszőlegesen variálhatjuk attól függően, hogy mit szeretünk vagy éppen mi van otthon!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére