Főoldal / Egytálételek / Sült lecsó és füstölt sonka

Sült lecsó és füstölt sonka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült lecsó és füstölt sonka

Sült lecsó és füstölt sonka

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lecsópaprika
  • 1 db óriási csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db óriási cseresznyepaprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • olíva olaj
  • 3 szelet füstölt sonka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom.

A paprikát hosszában csíkokra , a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A Lucullus paradicsomot hosszában negyedelem.

Bő olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekarikázom a chili paprikát, fűszerezem.

Majd, amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot. Amikor az is megsült, tálalok.

Zsemlével fogyasztom, a szaftot is kitunkolom vele.

Tipp / megjegyzés:
Egy lecsó másképp, mint a klasszikus társai.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére