Főoldal / Egytálételek / Sült lecsó és füstölt sonka

Sült lecsó és füstölt sonka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült lecsó és füstölt sonka

Sült lecsó és füstölt sonka

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lecsópaprika
  • 1 db óriási csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db óriási cseresznyepaprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • olíva olaj
  • 3 szelet füstölt sonka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom.

A paprikát hosszában csíkokra , a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A Lucullus paradicsomot hosszában negyedelem.

Bő olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekarikázom a chili paprikát, fűszerezem.

Majd, amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot. Amikor az is megsült, tálalok.

Zsemlével fogyasztom, a szaftot is kitunkolom vele.

Tipp / megjegyzés:
Egy lecsó másképp, mint a klasszikus társai.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére