

Cukor glutén és laktózmentes nyers torta
Hozzávalók:(20 cm átmérőjű tortaformához) A tésztához:
A krémhez:
A csokihoz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót, és hagyjuk a vízben másnapig, amíg el nem kezdjük a tortát.
A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát is meleg vízbe.
Majd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a zabpehellyel és a kókusszal.
Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
Tegyük bele a datolyás tésztát és nyomkodjuk le.
Öntsük le a vizet a kesudióról is, és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát.
Végül fakanállal óvatosan forgassuk bele a málnát.
Öntsük a krémet a formában várakozó tésztánkra és egyengessük el.
Vízőz felett, folyamatos kevergetéssel olvasszuk meg a csokit a mandulatejben, majd simítsuk a torta tetejére.
Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott(vagy friss) málnával díszítsük.