Főoldal / Levesek / Savanyúkáposztás krumplileves

Savanyúkáposztás krumplileves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Savanyúkáposztás krumplileves

Savanyúkáposztás krumplileves

Hozzávalók:

  • 60 dkg házi savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 mk. őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna bőrkéje
  • 0,5 mk. őrölt kömény
  • 1,5 l víz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Burgonyát meghámozzuk megmossuk,és kockákra vágjuk.

A savanyú káposztát kissé megmossuk, bőrkét kis darabokra vágjuk.

Egy 3 literes lábosban olajat hevítünk, majd rádobjuk a szalonnabőrkét, és hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a burgonyát, a káposztát,és 10 percig pároljuk.

Majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Addig főzzük amíg a burgonya megpuhul.

A tejfölből, lisztből, paradicsomléből, vízzel habarást készítünk, majd hőkiegyenlítés után (egy merőkanál levest a habaráshoz keverünk) a leveshez adjuk, és behabarjuk a levest.

Tálalhatunk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Ha bolti savanyú káposztát használunk azt mossuk jól ki.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére