Tejfölös bableves füstölt karajjal
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt karaj
- 40 dkg tarka bab
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 db burgonya
- 1 fejvöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili
- 2 szál petrezselyem
- 1 db füstös ízű leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- köménymag
- olaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tej
- 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
- 1 dl tejföl
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.
Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.
Közben megpucolom a zöldségeket, és tetszés szerint feldarabolom. A petrezselymet apróra felvágom.
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezem, és beleteszek két darab chilit.
Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet. A tejföl felével és a liszttel behabarom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt és ízlés szerint chilit.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.