Főoldal / Desszertek / Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 6 dkg mazsola
  • 1 kk. rumaroma

A kókuszos krémhez:

  • 1 cs. kókuszos pudingpor (Dr. Oetker)
  • 6 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük, sűrű szirupot főzünk belőle és a darált kekszre öntjük. A mazsolát is hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük és jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú, szögletes sütőformába simítjuk. A forma mérete tetszés szerinti, ha nagyobba tesszük alacsonyabb, ha kisebbe akkor magasabb lesz a süteményünk.

A pudingport, a cukorral és a tejjel egy edénybe tesszük és megfőzzük. Félretesszük és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a hideg pudinggal krémesre keverjük. A kókuszos krémet a kekszes alapra simítjuk.

A csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen és könnyen tudjuk szeletelni.

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel 5.00/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére