Főoldal / Főzelékek / Zöldbabfőzelék tejszínes szaftos hússal

Zöldbabfőzelék tejszínes szaftos hússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbabfőzelék tejszínes szaftos hússal

Zöldbabfőzelék tejszínes szaftos hússal

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 50 dkg friss vágott zöldbab
  • fokhagyma
  • tejfölcsipet bors
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl

A sülthöz:

  • 4 szelet tarja
  • őrölt bors
  • fűszerkeverék
  • 2 dl főző tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldbabot 1 centis kis darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt elkészítjük a rántást.

Az olajat felhevítjük, beletesszük a lisztet majd a zúzott fokhagymát. Amikor zsemleszínű a rántás, hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, felöntjük hideg vízzel és a már megfőtt babhoz keverjük.
Utána tejfölös étkezési keményítővel behabarjuk.

A húsokat besózzuk,lisztbe forgatjuk és a forró olajban átsütjük.,  Amikor mindkét oldala már megpirult, megszórjuk fűszerkeverékkel, rányomunk 2 gerezd fokhagymát és lefedjük. Néhány perc után megforgatjuk és egy fél deci vízzel felöntjük. Ismét letakarjuk amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús puha, kiszedjük a sütőedényből és felöntjük másfél 2 deci főzőtejszínnel. Ez feloldja a lábos aljáról a húsról ott maradt finom pörcöt. Addig főzzük alacsony lángon míg szépen besűrűsödik. A húsra locsolva tálaljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére