Főoldal / Reform ételek / Almás gombóc

Almás gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás gombóc

Almás diétás gombóc

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma apró kis kockákra vágva (vagy reszelve)
  • 5 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 dkg morzsa
  • fél dl tej

A hempergetéshez:

  • 10 dkg morzsa
  • 2 ek. olaj

A tálaláshoz:

  • fahéj
  • por édesítőszer
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és apró kis darabokra vágjuk. (de le is reszelhetjük) Egy tálkába tesszük és a tojásokkal összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet az 1 dkg morzsát és végül a lisztet. Vizes kézzel kis gombócokat készítünk belőle amit lobogó vízben kifőzünk.

A 10 deka morzsát kevéske olajon megpirítjuk. A kifőtt gombócokat leszűrjük, majd azonnal a morzsába forgatjuk. Fahéjjal elkevert édesítővel tálaljuk.

(Teljes kiőrlésű morzsával készítjük.)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére