Főoldal / Desszertek / Szedres muffin

Szedres muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres muffin

Szedres muffin

Hozzávalók:

  • (12 darabhoz)
  • 35 dkg szeder (friss,konzerv, befőtt vagy fagyasztott) 
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 20 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg darált vagy szeletelt mandula vagy dió
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a tojással, a cukorral, a vanília aromával és a tejföllel jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőport, a lisztet és együtt is jól elkeverjük. Majd mehet hozzá a mandula és óvatosan hozzákeverjük a szedret, hogy a lehető legkevésbé törjenek össze.
A masszát papírral bélelt muffin-formába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük. (minden mélyedést 2/3 részig töltsünk meg)

Mikor megsült kivesszük és kanalazunk rájuk egy-egy teáskanál szederlevet, (ami a befőttből megmaradt) muffinonként, majd megszórjuk egy-egy csipet barna cukorral és további két percre visszatoljuk a sütőbe.

Próbáljátok ki, megéri! Nem száraz a tésztája, ízletes és könnyed:)

Tipp / megjegyzés:
Ha fagyasztott szederrel dolgozunk, akkor azt fagyott állapotban keverjük a tésztába.

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére