Főoldal / Desszertek / Hűsítő csokoládékrém

Hűsítő csokoládékrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hűsítő csokoládékrém

Hűsítő csokoládékrém

Hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín (minimum 30%-os)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 20 dkg étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hagyjuk langyosra kihűlni. (közben meg-meg kevergetjük, hogy ne kössön meg újra)

A tejszínt habbá felverjük és belekeverjük a cukrot és a kakaóport. A kihűlt olvasztott csokiba apránként belekeverjük a kakaós habot.
Az 5 dkg csokoládét apróra tördeljük (vagy lereszeljük) és belekeverjük a krémbe. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy valamennyire megdermedjen. Habzsákba töltjük és poharakba adagoljuk.

Akár már a hűtőbe kerülés előtt kiporciózhatjuk a poharakba, de akkor még képlékeny, és habzsákkal nem megoldható.

Hűsítő csokoládékrém 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére