Főoldal / Desszertek / Paleo sajttorta áfonya lekvárral

Paleo sajttorta áfonya lekvárral

Paleo sajttorta áfonya lekvárral

Paleo sajttorta áfonya lekvárral

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek. natúr kakaópor
  • 3 ek. eritrit
  • 8 dkg puha kókuszolaj
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 3 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg eritrit (por alakú)
  • 50 dkg cukkini (tisztítva mérve)
  • fél dl víz
  • 15 dkg kókuszkrém
  • 1 rúd vanília magjai
  • 1 nagy citrom leve és reszelt héja (lehetőleg bio citrom)
  • 3 nagy ek. nyílgyökérpor

A tálaláshoz:

  • áfonya lekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát béleljünk ki sütőpapírral, nyomkodjuk bele az alapot és simítsuk el. Tegyük be a hűtőbe amíg elkészül a töltelék.

A cukkinit hámozzuk meg (ha esetleg magok vannak benne, azt vágjuk ki), majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy kis fazékba, öntsünk hozzá fél deci vizet és pároljuk meg. kb.8-10 perc elég neki. Forrón turmixoljuk le a levével együtt, majd hűtsük ki. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és kézi mixerrel vagy habverővel keverjük simára. Kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy édesítőt. Öntsük a cukkinis masszát az alapra, nagyon folyékony, ettől nem kell megijedni.

A formát állítsuk egy tepsire, mert valamennyi zsiradék ki fog folyni az alján, még ha jól záródó is a forma. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb 50 percig. Ha a teteje nagyon barnul, akkor fóliával borítsuk le a sütés vége felé.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A torta szélét vágjuk körbe, mielőtt kinyitjuk a formát. Jól behűtve szépen lehet szeletelni.

Áfonya lekvárral vagy bármilyen más lekvárral, gyümölcs öntettel tálaljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!

A lap tetejére