Paleo sajttorta áfonya lekvárral
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát béleljünk ki sütőpapírral, nyomkodjuk bele az alapot és simítsuk el. Tegyük be a hűtőbe amíg elkészül a töltelék.
A cukkinit hámozzuk meg (ha esetleg magok vannak benne, azt vágjuk ki), majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy kis fazékba, öntsünk hozzá fél deci vizet és pároljuk meg. kb.8-10 perc elég neki. Forrón turmixoljuk le a levével együtt, majd hűtsük ki. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és kézi mixerrel vagy habverővel keverjük simára. Kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy édesítőt. Öntsük a cukkinis masszát az alapra, nagyon folyékony, ettől nem kell megijedni.
A formát állítsuk egy tepsire, mert valamennyi zsiradék ki fog folyni az alján, még ha jól záródó is a forma. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb 50 percig. Ha a teteje nagyon barnul, akkor fóliával borítsuk le a sütés vége felé.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A torta szélét vágjuk körbe, mielőtt kinyitjuk a formát. Jól behűtve szépen lehet szeletelni.
Áfonya lekvárral vagy bármilyen más lekvárral, gyümölcs öntettel tálaljuk.