Főoldal / Desszertek / Katóka

Katóka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Katóka

Katóka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin

Az összeállításhoz:

  • szükség esetén kevés tej

A töltelékhez:

  • egy kisült lap összetörve
  • kb 1,5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek. kakaópor

A mázhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1-2 ek. meggylé
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk belőle egymás után.

Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.

A tölteléket rásimítjuk az alsó lapra, majd befedjük a megmaradt lappal.

A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük, majd a felső lapra simítjuk. Ízlés szerint cifrázhatjuk a tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.

Másnap, ha a lapok megpuhultak szeleteljük a süteményt.

Katóka 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére